Köpvillkor

För at få beställa hos Plamo.se måste du vara minst 18 år gammal, eller ha målsmans tillstånd.

Denna sida använder cookies.

Baser

Många produktbilder har den färdigbyggda (och vanligtvis målade) modellen på någon slags bas. Generellt ingår INTE någon bas i ett kit, utan dessa köps separat. I vissa kit ingår bas, men då framgår det tydligt av beskrivningen.

Priser

Alla priser är angivna i SEK och är inklusive moms. Plamo.se reserverar sig mot felaktiga priser och uppgifter på hemsidan och slutförsäljning av varor.

Betalning

Plamo.se erbjuder olika betalningsalternativ, beroende på fraktsätt.

Kortbetalning via Stripe
Du kan betala direkt online med konto- eller kreditkort via Stripe oavsett fraktsätt.

Förskottsbetalning via Swish
Du kan förskottsbetala via Swish oavsett fraktsätt. Betalningsinstruktioner kommer med mailet du får efter lagd beställning. När betalningen är mottagen börjar din order behandlas.

Betala vid leverans
Väljer du att hämta upp varorna på ett evenemang Plamo.se besöker eller har valt överlämning enligt överenskommelse går det bra att betala med Swish eller kort på plats.

Förskottsbetalning via banköverföring
Du kan förskottsbetala via banköverföring oavsett fraktsätt. Betalningsinstruktioner visas och skickas med mail efter lagd beställning. Efter någon bankdag när betalningen är mottagen börjar din order behandlas.

Leverans

Plamo.se försöker skicka din beställning så snart som möjligt, ordrar lagda innan klockan 11 går vanligtvis iväg samma dag. Du kan välja att få den levererad till närmaste DHL Service Point. Väljer du DHL och vill ha leveransen till något speciellt utlämningsställe är du välkommen att höra av dig, annars levereras paketet till det som ligger närmast dig geografiskt.

Ta kontakt med info@plamo.se om du vill ha utrikes frakt eller har andra önskemål. Observera att beställningar lagda med förskottsbetalning skickas först när betalningen är mottagen. Telefonnummer och adress är viktigt för att leveransen ska bli korrekt, dubbelkolla gärna att de stämmer i kassan.

Om paketet inte hämtas ut går det till slut (vanligtvis efter 14 dagar) i retur och Plamo.se debiteras för den kostnaden. Plamo.se tar därför 300kr för outhämtade paket som går i retur. Denna summa dras av från den ursprungliga totalsumman och mellanskillnaden återbetalas till kunden. Observera att ett outhämtat paket inte är samma sak som ett ångrat köp.

Upphämtning hos Alphaspel

Det går bra att höra av sig, eller ange vid beställningen, att du vill hämta din beställning hos Alphaspel i Örnsberg.

Ångerrätt

Plamo.se har valt att applicera distans- och hemförsäljningslagen på alla försäljningar. Detta ger dig som kund rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Innan du skickar tillbaka varan behöver du kontakta info@plamo.se och få en bekräftelse. Varor som returneras ska vara i “väsentligen oförändrat skick”. Du har rätt att öppna varans förpackning och titta på dess innehåll men t ex inte att skära loss delar från gjutstammarna på en plastmodell. Under förutsättning att den returnerade varan uppfyller kraven på att vara i “väsentligt oförändrat skick”, krediteras hela varuvärdet när varan anländer till Plamo.se. Skickas varan tillbaka till Plamo.se skall den emballeras väl. Kunden står för returkostnaden.

Personuppgifter

När du registrerar konto eller lägger en beställning hos Plamo.se godkänner du lagring och användning av dina uppgifter för att tillhandahålla den service som förväntas av Plamo.se. Kontakta info@plamo.se från samma adress du använt dig av på sidan om du i enlighet med GDPR vill få ut din lagrade information, vill få den korrigerad eller borttagen.