Köpvillkor

För at få beställa hos Plamo.se måste du vara minst 18 år gammal, eller ha målsmans tillstånd.

Denna sida använder cookies.

Baser

Många produktbilder har den färdigbyggda (och vanligtvis målade) modellen på någon slags bas. Generellt ingår INTE någon bas i ett kit, utan dessa köps separat. I vissa kit ingår bas, men då framgår det tydligt av beskrivningen.

Priser

Alla priser är angivna i SEK och är inklusive moms. Plamo.se reserverar sig mot felaktiga priser och uppgifter på hemsidan och slutförsäljning av varor.

Betalning

Plamo.se erbjuder olika betalningsalternativ, beroende på fraktsätt.

Kortbetalning via Stripe
Du kan betala direkt online med konto- eller kreditkort via Stripe oavsett fraktsätt.

Förskottsbetalning via Swish
Du kan förskottsbetala via Swish oavsett fraktsätt. Betalningsinstruktioner kommer med mailet du får efter lagd beställning. När betalningen är mottagen börjar din order behandlas.

Betala vid leverans
Väljer du att hämta upp varorna på ett evenemang Plamo.se besöker eller har valt överlämning enligt överenskommelse går det bra att betala med Swish eller kort på plats.

Förskottsbetalning via banköverföring
Du kan förskottsbetala via banköverföring oavsett fraktsätt. Betalningsinstruktioner visas och skickas med mail efter lagd beställning. Efter någon bankdag när betalningen är mottagen börjar din order behandlas.

Leverans

Plamo.se försöker skicka din beställning så snart som möjligt, ordrar skickas förhoppningsvis samma eller nästkommande vardag. Du kan välja att få den levererad till närmaste DHL Service Point. Väljer du DHL och vill ha leveransen till något speciellt utlämningsställe är du välkommen att höra av dig, annars levereras paketet till det som ligger närmast dig geografiskt.

Ta kontakt med info@plamo.se om du vill ha utrikes frakt eller har andra önskemål. Observera att beställningar lagda med förskottsbetalning skickas först när betalningen är mottagen. Telefonnummer och adress är viktigt för att leveransen ska bli korrekt, dubbelkolla gärna att de stämmer i kassan.

Om paketet inte hämtas ut går det till slut (vanligtvis efter 14 dagar) i retur och Plamo.se debiteras för den kostnaden. Plamo.se tar därför 300kr för outhämtade paket som går i retur. Denna summa dras av från den ursprungliga totalsumman och mellanskillnaden återbetalas till kunden. Observera att ett outhämtat paket inte är samma sak som ett ångrat köp.

Upphämtning hos Alphaspel

Det går även bra att hämta upp din beställning på Alphaspel i Örnsberg. Vi meddelar dig så fort din beställning är klar att hämtas. För öppettider se högerspalten på startsidan https://alphaspel.se/butiken/. Om du inte kan hämta din beställning inom en vecka från att du fått meddelande om att den är komplett så hör av dig, i annat fall återbördas din beställning till butikshyllorna när tiden gått ut.

Ångerrätt , öppet köp & bytesrätt

Distans- och hemförsäljningslagen

För varor som skickats gäller distans- och hemförsäljningslagen och ger dig som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Du kan inom denna tid skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaks. Före returen måste du kontakta oss via e-post (info@plamo.se) och få en bekräftelse. Du kan även använda konsumentverkets ångerblankett som du hittar här. Om varan har packats upp och använts så har vi rätt att göra ett prisavdrag för detta. Varorna måste emballeras minst likvärdigt såsom de skickades från oss. Observera att dessa regler ej gäller för varor som hämtats i vår butik.

Inom Sverige gäller att om paketet inte hämtas ut kommer transportören att returnera det till oss och debitera oss för kostnaden, vilken i genomsnitt kostar 265kr. Vi fakturerar därför en fast administrativ avgift på 300kr för outhämtade paket som kommer i retur till oss. Vi drar av denna summa innan mellanskillnaden återbetalas. Var därför noga med att ange korrekt mailadress och mobilnummer för aviseringen, och följ gärna ditt paket via spårnings-länken vi skickar ut när paketet lämnas över till DHL.

Liggtiden hos ombud är normalt 14 dagar inom Sverige.

Personuppgifter

När du registrerar konto eller lägger en beställning hos Plamo.se godkänner du lagring och användning av dina uppgifter för att tillhandahålla den service som förväntas av Plamo.se. Kontakta info@plamo.se från samma adress du använt dig av på sidan om du i enlighet med GDPR vill få ut din lagrade information, vill få den korrigerad eller borttagen.